A pici papagájok cseperednek, majd gazdihoz kerülnek

Szelíd, önálló, átadható, kis papagáj nincs folyamatosan. Egyrészt azért mert nem szeretném, ha a tojók kimerülnének a túlzott tojásrakástól, másrészt pedig azért, mert magam sem bírok negyed évnél tovább nevelni.
(A pici papagájok nevelése azzal jár, hogy két óránként etetem őket, éjjel is és nappal is, hétköznap és hétvégén is. Ezt a tevékenységet pedig nem lehet 3 hónapnál tovább bírni egy huzamban.)

Eladó törpepapagájok

Számomra a legfontosabb a kis papagájok jóléte. Ne neheztelj rám kérlek, de kismadarat csak párban adok. (Lehetnek azonos neműek is.) Papagájt egymagában tartani pont olyan elítélendő dolog, mint a kutyát láncon tartani.

 

Fotó
(sajnos nem mindegyikről készült)

Faj

Színváltozat

* Szelídség
(1 - 5)

Ár
(Ft)

440 IMG 6378 Fischer trörpe,
Fekete fejű törpe
-

-

 Jelenleg sajnos 
nincs kismadár
 

* A kismadark mindegyike különböző. A bátorságuk az egyéniségüktől és a nevelési idejüktől függ. A szelídségüket 5-ös skálán jelölöm; az 1-es elmenekül a kezünk elől, az 5-ös pedig magától odajön. A közepes kezességű papagájok néhány hét intenzív foglakozás idomítás után ugyanolyan kedvesek lesznek, mint a legszelídebbek, de az elégtelen oszályzatúak sajnos max. csak ránk fognak szállni, de soha nem fogják hagyni a szeretgetést és símogatást. (Azt is tudni kell, hogy a "hajkurászás" miatt visszavadulnak. Az 5-ösből 3-as lesz, ezért ne kergessük őket, csak sötétítés után fogjuk meg.)

Mielőtt megkérdeznéd tőlem...

Mielőtt megkérdeznéd tőlem, hogy „miért kerül ennyibe egy ilyen pici papagáj”, kérlek, hogy előbb gondolj bele abba, hogy mennyi fáradtságos gondoskodás kellett ahhoz, hogy egy ez a pici madár szelíden felnőjön!
 

papagaj etetesA legtöbb papagáj bébi a tojásból kikelése óta gondozva, etetve, szeretgetve van. A kikelés után két óránként meg kell etetni a kis csupasz fiókákat. Az igaz, hogy csak egy-két cseppet esznek, de a tápot csomómentesre keverve, pontos hőfokra állítva lehet csak megetetni velük. Ez a két óránkénti feladat ismétlődik folyamatosan, nappal is, éjjel is, és természetesen hétvégén is és hétköznap is.
 
:-)  Vállalnád–e, hogy két óránként felkelj éjszakánkét heteken át?
 
A következő hetekben aztán már négy óránként esznek, viszont már nem cseppeket, hanem egy egész fecskendőt benyomnak (pontosabban fogalmazva percekig nyalogatnak).

Van még egyéb feladat (folyamatos takarítás, foglalkozás) bőven, de ugye ennyi magyarázat elég volt ahhoz, hogy megértsd, „miért kerül ennyibe egy ilyen pici papagáj”.